No cure no pay procedures


Juridico biedt ‘no cure, no pay’ procedures aan.

Op dit moment wordt er gewerkt met zaken van Dexia, Aegon en Spaarbeleg.
In de aandelen lease zaken kan er in het merendeel van de gevallen geprocedeerd worden. Dit kan van een aantal factoren afhangen.

Zettel valt Dexia klanten lastig


Klanten van Dexia worden lastiggevallen door het bedrijf Zettel. Zij proberen die klanten te dwingen tot een schikking. Lees hier het hele bericht

Hoge Raad


Op 28 maart 2008 heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over de aandelenlease contracten. Dit zijn huurkoopcontracten en kunnen worden vernietigd door de andere echtgenoot/geregistreerd partner. Op 5 juni 2009 heeft de Hoge Raad zich uitgesproken in drie aandelenlease zaken. De bijzondere zorgplicht is geschonden door de banken. Vergoeding 60% van de schade. Meer informatie kunt u terug vinden bij nieuws (over beide uitspraken)!

Uitspraak Dexia Aanbod, eegalease, opt-out

Rechtbank Amsterdam geeft weer dat wanneer de andere echtgenoot het contract en het Dexia Aanbod niet heeft meegetekend, dat terecht het Dexia Aanbod geen werking heeft jegens de andere echtgenoot en dat zij de aandelenlease overeenkomst kan vernietigen. Kijk verder bij ‘nieuws’ 2008.

EDR


Is uw vordering door Dexia verkocht aan Varde Investments Ltd. te Ierland? Wacht dan niet af, maar zoek zo spoedig mogelijk contact met ons. Anders loopt u de kans in een nare situatie te belanden. Het één en ander kunt u raadplegen bij ‘aandelenlease’ of u stelt ons een vraag per email info@juridico.nl.

Vaststellingsovereenkomsten


Heeft men een vaststellingsovereenkomst getekend of valt men onder de verbindend verklaring van de Duisenberg-regeling? Dit wil niet per definitie zeggen dat men niet meer kan procederen. Bij de vaststellingsovereenkomsten met Dexia (Dexia Aanbod, Hardheidsclausule, Depotlease Coulance regeling, Duisenberg-regeling etc.) blijkt vaak dat het één en ander niet correct is, zodat de vaststellingsovereenkomst geen werking heeft. Dan staat niks aan u in de weg om een procedure te voeren. Voorts heeft men krachtens de wet meerdere mogelijkheden om vaststellingsovereenkomsten te vernietigen dan wel te ontbinden. Uiteraard moet hier wel enig bewijs voor aanwezig zijn én laten wij dat bewijs nou net hebben. Heeft u een opt-out verklaring afgelegd? Dan doet het gestelde over de vaststellingsovereenkomsten NIET ter zake. Een depot constructie (geld op een beleggingsrekening gestort, hiervan participaties gekocht, daarna iedere maand participaties verkocht ter hoogte van de inleg voor het aandelenlease contract) valt niet onder alle vaststellingsovereenkomsten. In ieder geval valt deze constructie NIET onder de verbindend verklaring van de Duisenberg-regeling.

Aegon en Spaarbeleg


Bij overeenkomsten van deze bedrijven zijn over het algemeen geen vaststellingsovereenkomsten van toepassing. Met betrekking tot de Sprintplannen, Vliegwielen, Boxsparen etcetera kunt u contact met ons opnemen.